Heb je informatie of foto’s deel ze met ons.

Ik ga proberen zoveel mogelijk informatie te verzamelen, buiten de al bekende stukken die al online staan. Uiteraard kan ik niet alles verifiëren, dus het zal geen historisch stuk worden. Dus heb je informatie of beeld materiaal deel die dan met ons, ik zal de bron vermelden bij elk stuk wat ik krijg. Met vriendelijke groet, Daud Wansaoeboen

2 gedachten over “Heb je informatie of foto’s deel ze met ons.

 1. Emile Guiamo

  Goedemorgen,

  Even een reactie over wat Johan Derksen zei over die Surinamers , mijn vader was ook Kniller en is van 1944 tot en met 1950 in Indië geweest , eerst tegen de Japanners gevochten en toen de politionele acties . Hij was één van de 400 Surinamers die bij het KNIL zaten . Ook nooit enige erkenning gehad , dus Johan Derksen had iets beter in de geschiedenis moeten duiken .

  Vriendelijke groet , Emile Guiamo

  1. admin Auteur bericht

   Dat waren dus KNIL militairen (een stuk minder dan de 400 die je aangeeft) maar daar had Johan het niet over. Hij had het over de Surinamers die een vergoeding willen voor iets van ruim 150 jaar geleden. Er zijn nog wel KNILLERS levend die eerder een excuus zouden moeten krijgen voor hun zelf en niet voor hun overgroot vaders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *