APRA

Nieuwe informatiebron

Via mijn website ben ik met iemand in contact gekomen die heel veel tijd heeft gestoken (en nog steeds steekt) in de geschiedenis van onze 1e– generatie Molukkers. Hij heeft zeer veel onderzoek gedaan: o.a. in het CAZ-archief, de site en database van Naturalisatie-aanvragen, 2 sites met Grafinfo, de site van de Nederlandse Familienamenbank, de Delpher-site, de site van het Nationaal Archief waarin het bestand van het Moluks Museum is opgenomen.

Verder heeft deze bron veel gelezen wat er werd geschreven over “ONZE” commando’s.

Hierdoor heb ik nu ook de commando-lijst kunnen aanvullen met extra informatie en wat correcties kunnen doorvoeren. Alhoewel we niet altijd dezelfde visie hebben, is zijn onderzoek wel zeer grondig gedaan; mijn informatie daarentegen komt vaak alleen van informatie die ik van derden kreeg of van oude handgeschreven documenten.

Een voorbeeld van onze visieverschillen is dat hij de schrijfwijze van de namen overneemt zoals ze op het graf staan, en ik de namen neem zoals ze in hun paspoort staan of stonden. Dat verschilt weleens.

Zie hiervoor deze uitleg waarom ik niet de namen op hun graf hanteer.

Het is echter zeer veel informatie die ik nog moet na lezen en verwerken voor mijn website. Het is nu vakantietijd en ik ben veel met mijn kleinkinderen op pad. Ik ga deze nieuwe waardevolle informatie dus pas in het najaar verwerken. Zodra er weer iets nieuws te vermelden is, zal ik dat aangeven via de nieuwslink.